Over Mediation

 

Conflict

Lukt het niet meer het gesprek aan te gaan met een zieke werknemer? Zijn de conflicten met een medewerker hoog opgelopen? Loopt de samenwerking binnen een team niet goed en gaat dit ten koste van de productiviteit? Wilt u de scheiding liever in onderling overleg regelen, maar weet u niet waar te beginnen? Wilt u geen escalatie in het belang van de kinderen?

 

 

Win-win

Mediation is de weg om snel tot een gezamenlijke oplossing te komen. U staat niet tegenover elkaar, zoals in een procedure bij de rechter. U gaat samen op zoek naar de een oplossing waar u beiden achter kunt staan. Dit maakt dat de uitkomst door beide partijen wordt gedragen en duurzaam is. Er zullen geen verliezers zijn.

 

Kosten 

Daarbij is mediation kostenbesparend. In vergelijking met een gerechtelijke procedure blijven de kosten in een mediationtraject beperkt. Er kunnen prijsafspraken gemaakt worden. Geen onverwachte kosten voor u.

 

Tijd

Ook bespaart mediation tijd. Een procedure bij de rechtbank kost al snel meerdere maanden tot jaren. Gemiddeld komen partijen in een mediation binnen drie gezamenlijke gesprekken tot een oplossing van het conflict.